Накнадни упис на курсеве језика: ЕНГЛЕСКИ, ФРАНЦУСКИ, НЕМАЧКИ, ИТАЛИЈАНСКИ, ШПАНСКИ, ЈАПАНСКИ И СРПСКИ ЗА СТРАНЦЕ.

Коларчева задужбина ове године обележава 140 година постојања и 85 година рада Центра за наставу страних језика.

У овој години јубилеја, Центар за наставу страних језика је зато припремио посебне попусте за средњошколце од 50 одсто на пуну цену курса, поред постојећих повластица за незапослене, студенте, досадашње ученике, новинаре и чланове исте породице.

Илија Милосављевић Коларац (1800-1878), српски трговац, изузетно је добро разумео значај образовања и зато је тестаментом оставио сву своју имовину просвети и култури свог народа. Утицај на човеково образовање свакако има и познавање страних језика, јер оно доприноси додатном усавршавању, бољој комуникацији са пословним партнерима и пријатељима, разумевању других култура и навика – прилагођавању животу у иностранству и пуно тога још.

Занимљив је податак да се у Београду енглески језик учио на Коларцу пре него што је основана Катедра за енглески језик и књижевност при Београдском универзитету. Један од оснивача Катедре за енглески језик и књижевност била је госпођа Мери Стенсфилд Поповић која је прво предавала на Коларцу и водила течајеве почетног, средњег и вишег нивоа. Госпођа Мери Стенсфилд Поповић је и аутор првог уџбеника енглеског језика са фонетском транскрипцијом у нас, који је објављен у издању Коларчеве задужбине између два рата. Настава у Центру за стране језике на Коларцу одвија се и до данас, уз стално праћење трендова у учењу страних језика и уз примену актуелних наставних средстава који омогућавају брзо учење и примену стеченог  знања, као и основу за полагање међународно признатих испита.

У Центру се данас изучавају бројни светски језици, а сви курсеви су припрема за полагање међународно признатих испита.

Контакти за информације и успостављање сарадње – skola@kolarac.rs, телефони: 011 2630 480 i 011 2636 991 од 9 до 19 часова или лично Студентски трг бр. 5 www.kolarac.rs